ETS NORD AS har expanderat till Mellanöstern

07.09.2022

Efter två års inledande arbete och ett framgångsrikt restaurangprojekt med ”Taste Estonia”, Estlands paviljong under världsutställningen EXPO 2020, har ETS NORD Ventilation Manufacturing LLC nu lanserat en monteringsfabrik för köksventilation i Dubai Industrial City.

Fabriken ligger strategiskt placerad mellan containerterminalen i Jebel Alis hamn och EXPO Business Town, 45 km från centrala Dubai och 75 km från Förenade Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi.

Produkterna transporteras som aSAP-moduler i fullstora containrar från våra fabriker i Tallinn och Vantaa, via Suezkanalen till lagret i Dubai. Där monteras sedan utrustningen enligt specifikationerna för varje projekt.

Med den här lösningen kan vi erbjuda både flexibel design och extremt snabb leverans, samtidigt som produkterna håller högsta kvalitet. Det ger oss en konkurrensfördel jämfört med företag som tillverkar sina lösningar i Malaysia och Europa.

Kökskåpor från ETS NORD lasersvetsas för att få en perfekt, slät konstruktion som uppfyller storkökens stränga hygienkrav. Kåporna i produktgruppen NORDcanopy är certifierade enligt HACCP International, något som har visat sig ge en viktig marknadsfördel i Mellanöstern. Här har certifieringen hjälpt ETS NORD in på ett nytt marknadsområde med flera stora projekt. HACCP Internationals certifiering får ges till tillverkare av certifierade produkter som används inom livsmedelsindustrin utan att vara livsmedel.

ETS NORDs dotterbolag i Mellanöstern har redan levererat utrustning till fem lokala restauranger och har ett dussintal lösningar på gång i Dubai. Vi har också inlett projekt i Abu Dhabi, Oman och Saudiarabien.

En av våra nöjda kunder är Rabih Omran, ägare och restaurangchef på Rokfort Kitchens. Han tackar teamet på ETS NORD så här:

”ETS NORDs aSAP-lösning visar upp en extrem styrka, både vad gäller kvalitet och själva modullösningen. När kökets layout på Dubai Pullmann Hotel ändrades bara en vecka innan utrustningen skulle installeras kunde vi anpassa oss, och det gjorde att vi fick hela Accor Hotel-koncernens förtroende.

ETS NORD tog helt enkelt de moduler som behövdes och satte ihop dem på ett nytt sätt, för att sedan leverera den anpassade lösningen i tid – utan någon extra kostnad!”

Marknaden för ventilation av restauranger och livsmedelsindustri växer snabbt i Mellanöstern, med en årlig ökning på upp till 7,5 procent enligt KPMG:s senaste marknadsanalys. Det är en och en halv gång så mycket som den genomsnittliga tillväxten i resten av världen.

ETS NORD Ventilation Manufacturing LLC siktar i år på att nå en försäljning på 5 miljoner AED. Vårt mål under de kommande tre åren är att växa 100 procent per år.