ETS NORDs köksventilation expanderar till Norge tillsammans med Ventistål AS

04.07.2023

Kökskåpans höga kvalitet spelar en avgörande roll i underhållandet av en ren och hälsosam atmosfär i storkök och vi meddelar med glädje att ETS NORDs kökskåpor nu är tillgängliga även i Norge.

I juni undertecknade ETS NORD och Ventistål AS ett avtal som ger Ventistål distributionsrätt för NORDcanopy-produktgruppen i hela Norge. Ventistål AS har en lång och framgångsrik historia inom köksventilationslösningar i Norge och introducerar nu ETS NORDs unika nya koncept – NORDcanopy för professionella kökskunder i Norge.

ETS NORD presenterade sitt nya NORDcanopy-koncept år 2020 och feedbacken har varit väldigt uppmuntrande. Matthias Diether, ägare och kock för restaurangen 180˚ med två Michelinstjärnor, beskriver ETS NORDs köksventilation såhär: ”den mest effektiva och ljudlösa ventilationen för restauranger med öppet koncept jag någonsin sett”.

Förändringar sker konstant inom professionella kök och efterfrågan på nya hållbara lösningar växer. Ungefär 70 % av professionella kök ändrar sitt koncept eller sin planlösning vart femte år. ETS NORDs aSAP-lösning erbjuder högklassig modulering och smarta lösningar för att bygga om och återanvända delar, och den har tagits väl emot i Dubai, Estland, Finland och Sverige.

”Vi tror starkt på att Ventiståls expertis och praktiska kunskap inom den norska marknaden kombinerat med ETS NORDs ventilationslösningar av hög kvalitet skapar en mäktig synergi. Affären innebär en ömsesidig vinst för båda partner” säger Markku Mattila, delägare av ETS NORD.

Ventistål AS är den ledande grossisten på ventilations- och plåtmarknaden i Norge med ett nätverk av 18 avdelningar som sträcker sig från det södra Norge till det norra.