JC Plåt – det lilla familjeföretaget som blev en del av en internationell koncern

29.11.2021

JC Plåt har alltid varit ett starkt specialiserat familjeföretag, men det förändrades i våras när JC Plåts hela verksamhet och all personal blev en del av ETS NORD. Affären innebär en rejäl utvidgning av ETS NORDs produktsortiment och verksamhet i Sverige, och JC Plåts kunder kan nu ta del av allt som ett större bolag kan erbjuda. 

JC Plåt är specialiserat på rektangulära ventilationskanaler men hyr även ut personal till kunder för montage av ventilation. En viktig del av företagets specialkompetens är plåtbeklädnader som utgör en specialleverans. En av JC Plåts viktigaste kunder är Ahlsell som även är återförsäljare av ETS NORDs produkter. JC Plåt och Ahlsell har även bokstavligen ett mycket nära samarbete eftersom de arbetar vägg i vägg i samma lokaler i Malmö. 

Den nuvarande operativa chefen Fredrik Berg började formellt 2003, men har mer eller mindre varit en del av företagsverksamheten sedan skoltiden. Hans far och farfar grundade JC Plåt redan på 1980-talet.

– Sammanslagningen med ETS NORD ger mer struktur till JC Plåts verksamhet, men vi har bevarat familjeföretagets grundtanke och vi arbetar tillsammans. För att vi ska kunna hålla vårt löfte om korta leveranstider ingår både jag och min far i produktionsteamet. Vi har redan en mycket effektiv verksamhet, och vi försöker att effektivisera ytterligare genom att införa ett andra arbetsskift, säger Fredrik Berg.

Även ETS NORDs sverigeansvarige Henrik Ahlén, och tillika Fredriks chef, är nöjd med samarbetet efter sammanslagningen.

– Medarbetarna på JC Plåt klarar allt. Det är ett välskött företag som stärker ETS NORDs ställning i Norden. Företagsförvärvet är därför helt i enlighet med vår strategi, säger Henrik Ahlén.

JC Plåt har bland annat deltagit i arbetet med Öresundsbron mellan Sverige och Danmark, Nordens högsta byggnad Turning Torso i Malmö, köpcentrumen Emporia och Entré samt Malmö Arena