ETS NORD utsågs till Årets tillverkare vid Go Global Awards-konferensen

23.11.2023

ETS NORD fick utmärkelsen Årets Tillverkare vid konferensen ‘Go Global Awards 2023’ som hölls i Rhode Island, USA i november. Go Global Awards är ett initiativ från International Trade Council (ITC), som syftar till att uppmärksamma företag och organisationer som bidrar till ekonomisk utveckling, innovation, tekniska och strategiska framsteg samtidigt som de är framgångsrika på exportmarknaderna.

Under tävlingen på konferensen hade varje deltagande företag 10 minuter på sig att pitcha inför en internationell jury och förklara varför deras företag förtjänar priset. ETS NORD visade upp sin innovativa affärsmodell, som utnyttjar IT-verktyg för att skapa optimala inomhusklimatlösningar för byggnader och hantera dem under hela produktens livscykel via en digital plattform.

Cirka 300 företag världen över tävlade om utmärkelserna i år. Efter att ha mottagit priset sa Urmas Hiie, styrelseordförande för ETS NORD att det utan tvekan kommer att hjälpa till att öppna dörrar på den amerikanska marknaden, där förberedelserna för inträde just nu pågår. “Eftersom marknaderna i Estland och Skandinavien för närvarande är i en nedgång för byggmaterialtillverkare, måste vi hitta nya exportmarknader som är intresserade av våra produkter, säger Hiie. “Vi har en filial i Dubai och där har vi bekräftat att våra producerade ventilationslösningar för professionella kök är konkurrenskraftiga på utländska marknader.”

Go Global Awards erbjuder flera fördelar för företag, inklusive ökad synlighet och trovärdighet, tillgång till nya marknader och kunder, möjligheter att interagera med andra internationella företagsledare och möjligheten att hitta nya investerare och partners.