ETS NORD investerar i Tallinn – och planerar en stor utbyggnad av produktionskapaciteten

08.05.2023

ETS NORD har lanserat ett nytt byggprojekt vid sin befintliga produktionsanläggning i Tallinn. Syftet med den nya anläggningsdelen är att höja produktionskapaciteten avsevärt, så att koncernens omsättning kan öka från nuvarande 70 miljoner euro (2022) till 125 miljoner euro fram till 2027.

Det nya fabriksprojektet inleddes i samarbete med en lokal konstruktör och utvecklare. Planen är att fabriken ska vara höggradigt automatiserad och att produktionsprocesserna ska effektiviseras med hjälp av digital teknik. Den totala kostnaden för projektet är 15 miljoner euro och det planeras stå klart i juni 2024.

ETS NORDS produktionsanläggningar i Tallinn tilldelades nyligen utmärkelsen Factory of the Year 2023 i kategorin Stora företag vid det stora industrieventet Smart Industry 2023. Tävlingens jury berömde kandidaterna för att de använder digital teknik med ett tydligt affärsmål, vilket i sin tur möjliggör nya affärsmodeller och hållbart ökande produktionsvolymer. Förra året gick priset till Ensto Building Systems Oy.