ETS NORD kompletterar med Revit

05.10.2020

Designprogrammet Revit har ökat snabbt i populäritet över senaste åren. ETS NORDs designprogram för kommersiell köksventilation släpptes förra hösten som MagiCAD för AutoCAD, och på grund av Revits ökande popularitet har vi nu också skapat en version för det.

Även om AutoCAD fortfarande används flitigt i Norden och Baltikum, så börjar Revit bli allt mer allmänt. Speciellt i Sverige har Revit snabbt ökat i popularitet, i övriga länder dock inte lika snabbt.

”ETS NORD har verksamhet i Sverige, Danmark, Finland och Estland så en investering i Revit är ett väldigt naturligt beslut för oss”, kommenterar ETS NORDs produktutvecklingschef Timo Olesk. ”Tack vare Revit kan vi nu ännu bättre än tidigare hjälpa konstruktörer med planering av byggtekniksystem. Dessutom så förbättrar vi naturligtvis våra möjligheter att medverka i olika projekt, eftersom våra produkter finns tillgängliga även i Revit”, fortsätter han.

MagiCAD för över det byggtekniska innehållet till basfunktionerna i AutoCAD och Revit. Byggtekniska kalkyler och manga modelleringsegenskaper som gör designarbetet snabbare, samt produkter för tillverkare av byggteknisk utrusning. Dessutom finns specifika tillvalsprogram för produkttillverkare tillgängliga, vilka underlättar val av produkter samt gör designarbetet smidigare.

”MagiCADs tillvalsprogram är en värdefull resurs vid design av byggteknik. Kundspecifika tillvalsprogram kan planeras enligt kundens önskemål, så att de även kan användas av konstruktörer som inte har MagiCAD”, berättar MagiCADs kundansvarige Sanna Kartano.