ETS NORD breddar sitt utbud i Sverige genom förvärv

01.04.2021

ETS NORD meddelade idag att koncernen förvärvar hela verksamheten i JC Plåt & Isolering AB, som tillverkar rektangulära kanalsystem. Alla nio medarbetarna i företaget kommer att överföras till ETS NORD. Företagets varumärke, JC Plåt & Isolering, kommer också att finnas kvar i ETS NORD:s produktutbud.

Förvärvet som tillkännagavs idag ligger inom ramen för ETS NORD:s strategi att vara en av de ledande tillverkarna av totala ventilationslösningar och relaterat sortiment i Norden, samt att ha stor konkurrenskraft i branschen.

– I Sverige råder stor efterfrågan på rektangulära kanalsystem och samhörande produkter. I och med detta förvärv breddar vi vårt utbud av ventilationslösningar så att vi också kan erbjuda våra kunder i Sverige allt som behövs för god ventilation från en och samma leverantör, säger Markku Mattila, chef för internationell försäljning och marknadsföring inom ETS NORD.

– Vi är mycket glada att kunna erbjuda den kompetens inom rektangulära kanalsystem som JC Plåt & Isolering står för, som en del av ETS NORD:s utbud säger Henrik Ahlén. Förvärvet stärker vår position på den svenska marknaden avsevärt.

ETS NORD har växt organiskt sedan företaget bildades för mer än tjugo år sedan, men har också kompletterat sin expertis genom förvärv. Under 2020 förvärvade vi företag i Finland som stärkte vår kompetens inom rökkontroll (Suomen Ilmastointitukku Oy) och vårt utbud av installations- och fästkomponenter (Test-Air Oy). År 2018 förvärvade ETS NORD det danska företaget KH Vent A/S, som tillverkar ventilationssystem, och Recair Oy, en finsk tillverkare av luftbehandlingsaggregat.

 

ETS NORD är en koncern som tillverkar, marknadsför och säljer ventilationsprodukter och relaterad utrustning, med kontor i Finland, Estland, Danmark och Sverige. ETS NORD grundades 1998 och har totalt 370 medarbetare. ETS NORD åtar sig att bedriva en hållbar och ansvarsfull verksamhet genom hela sin verksamhetskedja. ETS NORD-koncernens totala omsättning år 2020 var cirka 50 miljoner euro (509 000 000 SEK).

JC Plåt & Isolering AB är ett familjeägt företag i Malmö som är specialiserat på tillverkning av rektangulära kanalsystem för ventilation. Bolaget har 9 personer anställda och omsatte cirka 1,2 miljoner euro (12 000 000 SEK) år 2020.

Mer information

Henrik Ahlén

Sverigeansvarig